Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vegyes zöldség subji recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 csésze felaprított zöldség ( cukkini, zöldbab. répa, paprika, tök, etc…)
  • 2 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
  • 1/2 tk római kömény
  • 1/2 tk fekete mustármag
  • 1/2 tk masala
  • 1/4 tk kurkuma
  • csipet aszafoetida (hing)
  • 1/4 tk só

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Elkészítése:

A zöldségeket mosd meg és vágd apró darabokra. Melegítsd fel az edényt és tedd bele a ghít, majd a fekete mustármagot – a legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből.

Húzd le a tűzről picit az edényt amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a római köményt, majd ha pirulni kezdett add hozzá az aszafoetidát, a kurkumát és a masalát. Picit keverd meg és tedd hozzá a zöldségeket és a sót.

Keverd úgy össze, hogy a fűszerek jól elkeveredjenek a zöldségekkel. Vedd le takarékra és tedd rá a fedőt. 5 perc után keverd meg és takarékon főzd, amíg meg nem puhulnak a zöldségek (kb. 15 p)

Ez a subji mindhárom dhosát kiegyensúlyozza. Jó a vata-nak, pitta-nak és kapha-nak is. Kedvezően hat az agnira, az emésztés tüzére és jó a csontoknak és az ízületeknek is. A legjobb baszmati rizzsel tálalni.

[box style=”info”]Itt a nyár és a piacon megannyi ízletes, finom zöldség. Most aztán mindenki egyéni ízlésének – illetve ájurvédikus testalkatának – megfelelően tud zöldségeket fogyasztani.:) ez a zöldséges főétel bármilyen zöldségekkel elkészíthető.[/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/vegyes-zoldseg-subji/