Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zabpelyhes – sajtos zöldborsófasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél kg zöldborsó ( lehet mélyhűtott is )
  • 2 dl zabpehely
  • 15 dkg félkemény sajt
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika,
  • ételízesítő
  • őrölt koriander
  • petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa


Elkészítése:

A borsót – ha mirelit vagy zsenge- puhára főzzük, ha konzerv lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük. ( nem pépesre ) Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Jól összekeverjük, ízesítjük és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is.

Legalább félóráig pihentetjük, jól formázható masszát kell, hogy kapjunk, majd ha szükséges szórunk hozzá zsemlemorzsát.

A masszából nedves kézzel gombócokat gömbölyítünk és zsemlemorzsában meghempergetjük és forró, bő olajban pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/zabpelyhes-sajtos-zoldborsofasirt/