Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Zöldbab pörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldbab pörkölt igazi klasszikus magyar étel, amely egyszerre laktató és mégis könnyed. A füstölt szalonna és a pörkölt alap adja meg a karakterét, a tejföl pedig krémessé teszi. Különlegessége, hogy egyszerű hozzávalókból is kiadós, házias fogás készül belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Tálaláshoz

Elkészítése

Egy lábasban az olajat felhevítjük, és zsírjára sütjük a kockára vágott füstölt szalonnát. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd belekeverjük az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, így készítjük el a pörkölt alapot.

A megtisztított zöldbabot a pörkölt alaphoz adjuk, majd kevés vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, és szükség esetén pótoljuk a vizet.

Tálalás

A kész zöldbab pörköltet tejföllel meglocsolva, keményre főtt tojás szeletekkel díszítve tálaljuk. Friss kenyérrel vagy főtt burgonyával is kínálhatjuk.

Tipp

A pörkölt ízét fokozhatjuk egy kevés őrölt köménnyel vagy csípős paprikával, ha pikánsabbra szeretnénk. Ha gazdagabb fogást készítenénk, tehetünk bele kockára vágott burgonyát vagy akár kevés füstölt kolbászt is. A tejföl helyett natúr joghurttal is tálalhatjuk, így könnyebb változatot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is