Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbab pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj (vagy zsír )
  • 1 vékony szelet füstölt szalonna
  • fokhagyma
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika

Tálaláshoz

  • tejföl
  • keményre főtt tojás (elhagyható )

Elkészítése

Egy lábasban az olajat felhevítjük, és zsírjára sütjük a kockára vágott füstölt szalonnát. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd belekeverjük az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, így készítjük el a pörkölt alapot.

A megtisztított zöldbabot a pörkölt alaphoz adjuk, majd kevés vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, és szükség esetén pótoljuk a vizet.

Tálalás

A kész zöldbab pörköltet tejföllel meglocsolva, keményre főtt tojás szeletekkel díszítve tálaljuk. Friss kenyérrel vagy főtt burgonyával is kínálhatjuk.

Tipp

A pörkölt ízét fokozhatjuk egy kevés őrölt köménnyel vagy csípős paprikával, ha pikánsabbra szeretnénk. Ha gazdagabb fogást készítenénk, tehetünk bele kockára vágott burgonyát vagy akár kevés füstölt kolbászt is. A tejföl helyett natúr joghurttal is tálalhatjuk, így könnyebb változatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/zoldbab-porkolt/