Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Zöldbab tokány

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb 30-35 dkg Juliskabab (ebből a legfinomabb) 1 marék szegfűgomba 1 fej hagyma 2 db koktél paradicsom 1/ 2 kerti sárga paprika 1 késhegynyi pirospaprika só,bors 1 csokor petrezselyem 1 ek olívaolaj Elkészítése: A babot megpucoljuk feldaraboljuk. Egy serpenyőbe tesszük az olajat,majd rá a felaprított hagymát egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a paprikát és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
birosari
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 30-35 dkg Juliskabab (ebből a legfinomabb)
  • 1 marék szegfűgomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 db koktél paradicsom
  • 1/ 2 kerti sárga paprika
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • só,bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj


Elkészítése:

A babot megpucoljuk feldaraboljuk.

Egy serpenyőbe tesszük az olajat,majd rá a felaprított hagymát egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a paprikát és a gombát, kicsit pirítjuk, majd meghintjük piros paprikával.

Rátesszük a feldarabolt babot,paradicsomot. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, borsozzuk. Alacsony hőfokon pároljuk,de csak addig hogy roppanós maradjon a bab. Ha szükség utánaízesítünk.

Rizzsel kínáljuk.Én készítettem néhány apró szelet sertéstarját mellé. .

[box style=”info”]Tipp. Lehet akár tojást rá ütni,vagy tűkor-tojást kínálni mellé, behabarni tejföllel. Szóval lehet variálni,nálunk a nyár egyik kedvenc receptje volt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Diétás receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is