Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbab tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 30-35 dkg Juliskabab (ebből a legfinomabb)
  • 1 marék szegfűgomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 db koktél paradicsom
  • 1/ 2 kerti sárga paprika
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • só,bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj


Elkészítése:

A babot megpucoljuk feldaraboljuk.

Egy serpenyőbe tesszük az olajat,majd rá a felaprított hagymát egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a paprikát és a gombát, kicsit pirítjuk, majd meghintjük piros paprikával.

Rátesszük a feldarabolt babot,paradicsomot. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, borsozzuk. Alacsony hőfokon pároljuk,de csak addig hogy roppanós maradjon a bab. Ha szükség utánaízesítünk.

Rizzsel kínáljuk.Én készítettem néhány apró szelet sertéstarját mellé. .

[box style=”info”]Tipp. Lehet akár tojást rá ütni,vagy tűkor-tojást kínálni mellé, behabarni tejföllel. Szóval lehet variálni,nálunk a nyár egyik kedvenc receptje volt.[/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/zoldbab-tokany/