Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsó pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj

Elkészítése

3-4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverjük benne a pirospaprikát.

Ha kész, gyorsan ráöntjük a borsót, elkeverjük, és kicsit dinszteljük. Hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje a borsót.

Fűszerezzük a reszelt fokhagymával, sóval, borssal (ízlés szerint csípős piros arannyal stb.)

Készre főzzük, majd a végén egy pohár tejfölt keverünk el benne (egy merőkanál forró szafttal, majd újra forraljuk).

Kifőtt tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/zoldborso-porkolt/