Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Zöldfűszeres rántott karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol 1 kk só a főzővízbe 10 dkg liszt 2 nagyobb tojás 10 dkg zsemlemorzsa 0,5 kk morzsolt oregánó 0,5 kk morzsolt bazsalikom 0,5 kk majoránna 0,5 kk kakukkfű olaj a sütéshez Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. Három […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.03.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 kk só a főzővízbe
  • 10 dkg liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 kk morzsolt oregánó
  • 0,5 kk morzsolt bazsalikom
  • 0,5 kk majoránna
  • 0,5 kk kakukkfű
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.

Három tálkát készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikban a zsemlemorzsához keverjük a fűszereket és egy nagy csipet sót.

A lecsöpögött rózsákat előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban és legvégül a fűszeres morzsában. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk és pár perc alatt világos barnára sütjük a karfiolokat.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is