Először megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Közben vízben megfőzzük a zöldségkeveréket. Ha elkészült, hozzáadunk egy kevés vizet, majd megszórjuk pirospaprikával, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve ételízesítőt is adhatunk hozzá. Az egészet 5-6 percig főzzük.
Amíg a keverék fő, elkészítjük a salátát. A réteslapot kinyújtjuk, nem túl vékonyra, majd megtöltjük a gombás-zöldséges mixszel. Reszelünk rá sajtot, és a szélét ráhajtjuk a töltelékre, batyuformára igazítjuk, majd tepsibe helyezzük. A tetejére reszeljük a maradék sajtot.
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul. Közben a salátát hűtőbe tesszük. Miután elkészült, a batyukat salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!