Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldségbatyu kukoricasalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A batyukhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg sajt
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 0,5 kg gomba
  • 0,5 kg vegyes zöldség (fagyasztott)
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors

A salátához

  • 2 db konzerv kukorica
  • 1 nagy doboz tejföl
  • kevés mustár
  • porcukor

Elkészítése

Először megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Közben vízben megfőzzük a zöldségkeveréket. Ha elkészült, hozzáadunk egy kevés vizet, majd megszórjuk pirospaprikával, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve ételízesítőt is adhatunk hozzá. Az egészet 5-6 percig főzzük.

Amíg a keverék fő, elkészítjük a salátát. A réteslapot kinyújtjuk, nem túl vékonyra, majd megtöltjük a gombás-zöldséges mixszel. Reszelünk rá sajtot, és a szélét ráhajtjuk a töltelékre, batyuformára igazítjuk, majd tepsibe helyezzük. A tetejére reszeljük a maradék sajtot.

200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul. Közben a salátát hűtőbe tesszük. Miután elkészült, a batyukat salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/zoldsegbatyu-kukoricasalataval/