Elkészítése
A zöldségeket meghámozzuk. A hagymát finomra, a többit tetszőleges méretűre és alakúra vágjuk. A fokhagymát zúzzuk. A babot leszűrjük és a levét felfogjuk.
A felforrósított olajon elkezdjük dinsztelni a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és még kb 1 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a borsót, babot, paprikát, sárga és fehérrépát, majd ízlés szerint sózzuk.
10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, belemorzsoljuk a leveskockát, hozzáadjuk a sárfányt és ízlés szerint sózzuk. Jól elkeverjük, majd felöntjük kb 1,5 l vízzel és takaréklángon főzzük.
Ha a rizs félig megpuhult, akkor beletesszük a paradicsomot is és ráöntjük a bab levét. A gázt elzárjuk, az ételt lefedjük és hagyjuk, hogy a rizs teljesen megpuhuljon.

