Elkészítése
A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk, hozzákeverjük az olajat és a sót. Az élesztőt fél csésze langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, majd a maradék vízzel együtt a liszthez öntjük. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd szobahőmérsékleten megkelesztjük.
Amikor megkelt, a tésztát 10-12 részre osztjuk, és tenyérnyi nagyságú lapokká formáljuk. Letakarva ismét pihentetjük 20 percig. Olajjal kikent tepsibe rakjuk a pitákat, és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, amíg enyhén aranyszínűek lesznek.
Miután kihűltek, a pitákat bevágjuk, és ízlés szerint tölthetjük tzatziki mártással, paradicsommal, uborkával, hagymával, paprikával, reszelt sajttal, és megszórhatjuk gyros fűszerkeverékkel is.
Jó étvágyat!
