Elkészítése
Töltelék elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd egy diónyi vajon vagy margarinon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a mirelit leveszöldség-keveréket, sózzuk ízlés szerint, és lassú tűzön, fedő alatt megpároljuk.
Amíg a zöldségek párolódnak, a tojásfehérjéből kemény habot verünk. Ha a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután belekeverjük a reszelt sajt felét és a tojásfehérje habot, hogy a töltelék könnyű és levegős legyen.
Rétes összeállítása:
A réteslapokat kettőnként egymásra helyezzük, és a felső lapot vékonyan megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal. A töltelék egynegyedét a réteslap egyik szélére tesszük, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a többi három rudat is.
A megtöltött réteseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük egy evőkanál tejföllel, hogy szép színt kapjanak sütés közben.
Sütés:
A réteseket előmelegített sütőben, 200 °C-on addig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek (kb. 20-25 perc). Amikor elkészültek, kivesszük a sütőből, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és visszatesszük néhány percre, hogy a sajt megpiruljon a tetejükön.
Tálalás:
A zöldséges rétest melegen kínáljuk, önmagában vagy friss salátával.
