Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap ( 8 lapos)
  • 1 csomag fagyasztott zöldségkeverék
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál tejföl
  • 20 dkg vaj (vagy margarin )
  • só
  • kevés margarin

Elkészítése

Töltelék elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd egy diónyi vajon vagy margarinon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a mirelit leveszöldség-keveréket, sózzuk ízlés szerint, és lassú tűzön, fedő alatt megpároljuk.

Amíg a zöldségek párolódnak, a tojásfehérjéből kemény habot verünk. Ha a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután belekeverjük a reszelt sajt felét és a tojásfehérje habot, hogy a töltelék könnyű és levegős legyen.

Rétes összeállítása:

A réteslapokat kettőnként egymásra helyezzük, és a felső lapot vékonyan megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal. A töltelék egynegyedét a réteslap egyik szélére tesszük, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a többi három rudat is.

A megtöltött réteseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük egy evőkanál tejföllel, hogy szép színt kapjanak sütés közben.

Sütés:

A réteseket előmelegített sütőben, 200 °C-on addig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek (kb. 20-25 perc). Amikor elkészültek, kivesszük a sütőből, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és visszatesszük néhány percre, hogy a sajt megpiruljon a tetejükön.

Tálalás:

A zöldséges rétest melegen kínáljuk, önmagában vagy friss salátával.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/zoldseges-retes/