Elkészítése
Olajon megdinsztelem a hagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a gombát, répacsíkokat és a tofukockákat. Ezt követően felöntöm egy kevés vízzel és szójaszósszal. Hozzáadom a wok fűszerkeveréket, valamint egy kis gyömbért és curryt is, hogy extra ízt kapjon az étel.
Amikor a ragu elkészül, jól összekeverem, és tálaláskor díszítem egy szál petrezselyemmel. Az étel gyorsan és könnyedén elkészíthető, ugyanakkor ízletes és egészséges választás.
Sztori
Az orvosom azt tanácsolta, hogy mellőzzem a húsokat és húsalapú ételeket, mert a szervezetemben magas a húgysavszint, ami lerakódhat az ízületekben. Néha egy kevés csirke vagy pulyka még belefér, de a többit sajnos ki kell hagynom. Így a fehérjeforrásaimat elsősorban szójás ételekkel próbálom biztosítani. Ugyanakkor ezt a receptet csirke- vagy pulykamell darabokkal is szoktam készíteni, ami szintén nagyon finom tofu helyett.
