Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges tócsni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab nagyobb burgonya
  • 1 szál dárgarépa
  • 0,5 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A meghámozott burgonyát egy tálba reszeltem, megsóztam és állni hagytam.

Amíg a burgonya áll, lereszeltem a répát, felszeleteltem apróra a lilahagymát, lereszeltem a fokhagymát, felaprítottam a petrezselyemzöldet és az összes zöldséget egy tálba tettem.

Ezután a burgonyának kifacsartam a levét és hozzáadtam a többi hozzávalóhoz a tojással együtt.

Összekevertem, majd szükség szerint mehet bele a finomliszt. Túl folyós ne legyen, mert nehezebb vele dolgozni.

Forró olajba egy evőkanálnyi masszát raktam, kicsit ellapítottam, aztán mindkét oldalát megsütöttem.

Tetejére aprított petrezselymet szórtam.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/zoldseges-tocsni-2/