Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges zabpehelyfasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg vegyes friss zöldség (borsó, zöldbab, sárgarépa, karalábé, zöldpaprika stb)
  • 10 dkg sonka vagy felvágott, de el is maradhat
  • 2 ek zabpehely
  • 4 tojás
  • 10-15 dkg (rizs)liszt
  • bors
  • só
  • 2 dl (rizs)tej
  • a sütéshez (pálma)olaj


Elkészítése:

A zöldségeket kevés sós vízben pároljuk puhára.

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá.

A sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott sonkát, a zöldségeket, a zabpelyhet, sóval borssal ízesítsük.

Óvatosan keverjük hozzá a habot is.

Az elkészült masszából evőkanál segítségével, kis fasírtokat szaggatunk a forró zsiradékba, majd aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

Tálalhatjuk salátával, rizzsel, de főzelék feltétje is lehet!

[box style=”info”]Különlegessége, hogy évszakonként, mindig más-más zöldségből készülhet. Különösen finom sütőtökkel is, de almával, cukkinivel is készülhet.[/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/zoldseges-zabpehelyfasirt/