Elkészítése
Három deka zsíron, vízzel és sóval megpároljuk a rizst. Egy másik edényben négy deka zsíron pár percig sütjük a megtisztított, csíkokra vágott vegyes zöldséget, meghintjük összevagdalt petrezselyemzölddel, sóval, és kevés vízzel megpuhítjuk, majd rövid lére sütjük.
Csíkokra vágjuk a kitorzsázott kelkáposztát, és sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Keményre főzünk öt tojást, és meghámozva felszeleteljük. A maradék zsírral kikenünk egy mély, tűzálló tálat, és a hozzávalókat rétegezve lerakjuk (alulra rizs, tetejére zöldség kerüljön).
A maradék két tojást simára keverjük a tejföllel és a tejjel, majd a lerakott zöldségre öntjük, és megsütjük.


