Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldségpástétom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg rizs
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg zsír
  • 7 db  tojás
  • 2  dl tejföl
  • 2 dl tej
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

Három deka zsíron, vízzel és sóval megpároljuk a rizst. Egy másik edényben négy deka zsíron pár percig sütjük a megtisztított, csíkokra vágott vegyes zöldséget, meghintjük összevagdalt petrezselyemzölddel, sóval, és kevés vízzel megpuhítjuk, majd rövid lére sütjük.

Csíkokra vágjuk a kitorzsázott kelkáposztát, és sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Keményre főzünk öt tojást, és meghámozva felszeleteljük. A maradék zsírral kikenünk egy mély, tűzálló tálat, és a hozzávalókat rétegezve lerakjuk (alulra rizs, tetejére zöldség kerüljön).

A maradék két tojást simára keverjük a tejföllel és a tejjel, majd a lerakott zöldségre öntjük, és megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/zoldsegpastetom/