Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Így lesz tökéletes íróka a mézeskalácshoz

A mézeskalácsot a cukormáz teszi még finomabbá és még szebbé. Az aprólékos díszítéshez azonban olyan tökéletes írókára van szükség, amit csak ritkán sikerül eltalálni, hiszen nem lehet túl sűrű és túl folyós sem.
Beküldte: 2023.12.20.

A sok kárba veszett porcukor és tojásfehérje emléke talán benned is felrémlik minden decemberben, mikor készülsz nekiállni a mézeskalács készítésnek. “Csak az íróka jó legyen!” – fohászkodnál a sütés isteneihez, de erre semmi szükség nem lesz, ha végre sikerül megtalálnod a tökéletes íróka receptjét!

Íróka hozzávalói:

  1. 40 g tojásfehérje
  2. 20 dkg porcukor
  3. 1 evőkanál étkezési keményítő
  4. 1-2 csepp ecet vagy egy kiskanál citromlé

Így készítsd el:

Szitáld át a porcukrot.

A tojásfehérjéket verd habbá. Nem kell maximálisan keményre, csak annyira, hogy ne csússzon le a kanálról.

A porcukorhoz keverd hozzá a keményítőt, majd ezt add hozzá a tojásfehérjéhez. Tejfölszerű állagot kell kapnunk.

Végül keverjük el benne az ecetet vagy a citromlevet.

Habzsákba töltve díszíthetünk vele.

Beküldte: 2023.12.20.