Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonya szörp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 kg áfonya
  • 1 liter víz
  • 0.5 kg kristálycukor
  • 1 kávéskanál citromsav
  • 1 kávéskanál nátrium-benzonát
  • 1 kávéskanál borkősav

Elkészítése

Megtisztított áfonyát kézzel jól kinyomkodom, amíg a levét ki nem engedi. Hozzáöntöm a vizet, cukrot, citromsavat, nátrium-benzoátot és a borkősavat. Ezt jól összekeverem, majd beleöntöm egy sűrű szövésű ruhába. Lecsepegtetem (kb. 4 óra).

A leszűrt levet felteszem kicsit forrni. Ha a tetején hab képződik, leszedem. Megvárom, hogy kihűljön a lé, és üvegekbe öntöm, majd lezárom.

https://receptneked.wps.hu/italok/afonya-szorp/