Az élesztőt és a cukrot egy pohár langyos (kb. 40°C) vízben elkeverjük, és 10-15 percig hagyjuk felfutni.
A gyömbért lereszeljük, majd egy nagyobb kancsóba vagy üveg edénybe tesszük. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját és kifacsart levét, valamint a gyömbérport és a mézet.
A vizet kb. 50°C-ra melegítjük (ne legyen forró, mert elpusztíthatja az élesztőt), majd ráöntjük a gyömbéres keverékre. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felfutott élesztős vizet is.
A keveréket lazán lefedjük (pl. gézlappal vagy egy fedővel, hogy az erjedés során keletkező gázok el tudjanak távozni), majd meleg helyen hagyjuk erjedni 3-4 napig. Naponta 1-2 alkalommal megkeverjük vagy óvatosan átrázzuk.
Szűrés és palackozás:
Amikor az ital enyhén szénsavas és kellően gyömbéres ízű, szűrjük át egy finom szűrőn vagy gézlapon. Tiszta, jól zárható palackokba töltjük.
Hűtés és fogyasztás:
A kész gyömbérsört hűtőben tároljuk, és hidegen fogyasztjuk. Az erjedési folyamat a hűtőben lelassul, de teljesen nem áll meg, ezért a palackokat óvatosan kell kezelni.