Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almapuncs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab édes alma
  • 1 liter almalé
  • 6 dl édes fehérbor
  • 2 teáskanál forraltbor fűszerkeverék
  • 0,5 citrom héja
  • 0,5 narancs héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)

Elkészítése

Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kb 10 percig lefedve állni.

Ezután szűrjük le és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel és újra forraljuk fel.

Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg és keverjük össze (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)

A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le és hagyjuk langyosra hűlni (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze).

https://receptneked.wps.hu/italok/almapuncs/