Elkészítése
Egy liter vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a bodzavirágokat átnézzük, hogy ne maradjanak rajtuk bogarak, és óvatosan átöblítjük.
Egy nagy üvegbe vagy edénybe tesszük a bodzavirágokat, az egyik citrom kifacsart levét és a citromsavat. A maradék citromokat alaposan megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, majd a bodza mellé tesszük.
A kihűlt cukorszirupot a bodzára öntjük, majd a maradék hideg vízzel felöntjük. Az edényt lefedjük, és hűvös helyen 5 napig állni hagyjuk. Naponta egyszer átkeverjük.
Az 5. nap végén leszűrjük, és üvegekbe töltjük, vagy dobozokban lefagyasztjuk.
A bodzavirág és a citrom külön is lefagyasztható, így később teákhoz vagy süteményekhez felhasználhatjuk. A bodzaital vízzel vagy szódával hígítva fogyasztható.

