Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodzaszörp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg cukor
  • 2 liter víz
  • 20 nagyobb bodza virág
  • 3 db citrom (felkarikázva)
  • 5 dkg ciromsav

Elkészítése

Először a cukorból és a vízből szirupot kell főzni. A sziruphoz hozzá kell adni a bodzát, a felkarikázott citromot, a citromsavat, majd a keveréket hagyjuk pihenni 2-3 napig. Én egy nagy, 5 literes üvegben szoktam bodzaszörpöt készíteni, ennyi hozzávalóhoz ez praktikus.

A bodzaszörphöz nem szoktam megmosni a bodzavirágokat, hiszen a jellegzetes ízek, és illatok a virágporból származnak. A finnyásoknak csak azt tudom mondani, hogy ez egy ilyen móka, egy kis piszkot mindannyian magunkhoz kell venni. Persze a bodzavirágokat olyan helyen kell leszedni, ahol nincs autóforgalom.

Ha a bodzavirágok jól kiáztak, akkor a szörpöt egy nagyon sűrű szitán, vagy konyharuhán öntsük át, majd a bodzaszörpöt töltsük üvegekbe. Tartósítószert nem szoktam tenni a bodzaszörpbe. Kb. 1:6 bodzaszörp-víz arányban fogyasszák.

Egészségükre!

https://receptneked.wps.hu/italok/bodzaszorp-2/