Elkészítése
Egy nagyobb tálban vagy üvegben összekeverjük a vizet, a kristálycukrot, a citromkarikákat, a bodzavirágokat és a citromsavat. Fontos, hogy a bodzavirágokat óvatosan rázzuk meg, hogy a rajtuk lévő esetleges rovarokat eltávolítsuk.
A keveréket 3-5 literes üvegekbe töltjük, és lefedjük, például konyharuhával vagy fóliával. Hűvös, fénymentes helyen 5 napig állni hagyjuk, naponta egyszer-kétszer óvatosan átkeverjük.
Az 5 nap leteltével a szörpöt szűrjük le, majd tiszta, sterilizált palackokba töltjük. A palackok tetejét fóliával lefedjük, majd szorosan lezárjuk kupakkal.
A kész bodzaszörpöt sötét, hűvös helyen, például pincében tároljuk. Így hónapokig eltartható, és bármikor élvezhetjük.

