Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Italok

Szörpök

Bodzaszörp

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy nagyobb tálban vagy üvegben összekeverjük a vizet, a kristálycukrot, a citromkarikákat, a bodzavirágokat és a citromsavat. Fontos, hogy a bodzavirágokat óvatosan rázzuk meg, hogy a rajtuk lévő esetleges rovarokat eltávolítsuk. A keveréket 3-5 literes üvegekbe töltjük, és lefedjük, például konyharuhával vagy fóliával. Hűvös, fénymentes helyen 5 napig állni hagyjuk, naponta egyszer-kétszer óvatosan átkeverjük. Az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
hogymegtudjuknezniblog
Beküldte: 2013.05.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy nagyobb tálban vagy üvegben összekeverjük a vizet, a kristálycukrot, a citromkarikákat, a bodzavirágokat és a citromsavat. Fontos, hogy a bodzavirágokat óvatosan rázzuk meg, hogy a rajtuk lévő esetleges rovarokat eltávolítsuk.

A keveréket 3-5 literes üvegekbe töltjük, és lefedjük, például konyharuhával vagy fóliával. Hűvös, fénymentes helyen 5 napig állni hagyjuk, naponta egyszer-kétszer óvatosan átkeverjük.

Az 5 nap leteltével a szörpöt szűrjük le, majd tiszta, sterilizált palackokba töltjük. A palackok tetejét fóliával lefedjük, majd szorosan lezárjuk kupakkal.

A kész bodzaszörpöt sötét, hűvös helyen, például pincében tároljuk. Így hónapokig eltartható, és bármikor élvezhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
hogymegtudjuknezniblog
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is