Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodzaszörp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter víz
  • 1 kg kristálycukor
  • 1 db citrom (mosva, karikázva )
  • 10 db szép fejlett bodzavirág
  • 1 dkg citromsav

Elkészítése

Egy nagyobb tálban vagy üvegben összekeverjük a vizet, a kristálycukrot, a citromkarikákat, a bodzavirágokat és a citromsavat. Fontos, hogy a bodzavirágokat óvatosan rázzuk meg, hogy a rajtuk lévő esetleges rovarokat eltávolítsuk.

A keveréket 3-5 literes üvegekbe töltjük, és lefedjük, például konyharuhával vagy fóliával. Hűvös, fénymentes helyen 5 napig állni hagyjuk, naponta egyszer-kétszer óvatosan átkeverjük.

Az 5 nap leteltével a szörpöt szűrjük le, majd tiszta, sterilizált palackokba töltjük. A palackok tetejét fóliával lefedjük, majd szorosan lezárjuk kupakkal.

A kész bodzaszörpöt sötét, hűvös helyen, például pincében tároljuk. Így hónapokig eltartható, és bármikor élvezhetjük.

https://receptneked.wps.hu/italok/bodzaszorp-3/