Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cappuccino likőr recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 csomag mogyorós Cappuccino por (2 x 100 g)
  • 200 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 700 ml kávétejszín
  • 250 ml vodka


Elkészítése:

A cappucino port elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt csomómentesre keverjük.

Lassú tűzön kissé felmelegítjük (nem kell forralni, csak addig melegítsük, hogy a kávé feloldódjon benne). Hűtsük ki teljesen, majd öntsük fel a vodkával. Töltsük tiszta üvegekbe és hűtőben tároljuk. Ha hagyjuk néhány napot a hűtőben, az ízek jobban összeérnek és sokkal ízletesebb lesz.

Gasztro ajándéknak is kiváló.

[box style=”info”]A karácsonykor készített Mézeskalács likőr akkora sikert aratott a családban, hogy tudtam, próbálkozok majd más ízesítéssel is. Most egy cappuccinossal leptem meg a családot, mégpedig mogyoróssal. A lenti hozzávalók felhasználásával elég szép nagy adag lett, két üveget töltött meg, amiből az egyiket elajándékoztam. Édes, krémes, könnyű kis női ital a bolti árának töredékéért.[/box]

https://receptneked.wps.hu/italok/cappuccino-likor/