Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 nagy marék friss citromfűlevél
- 38 dkg cukor
- 2 kisebb citrom
Elkészítése:
A cukrot 5 dl vízzel egy tálkában felfőzzük és mérsékelt lángon 15 percet hagyjuk főni, majd kihűtjük.
Egy 1,5 l-es üveget alaposan megtisztítunk és kiszárítunk.
A citromokat és a citromfűlevelet alaposan megmossuk. A leveleket az üvegbe tépkedjük, a citromot negyed karikára vágjuk, és szintén bele helyezzük. Beletöltjük a cukros szirupot, majd felöntjük vízzel. Lezárva 1 napot a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Másnap a citromdarabokból jól kinyomkodjuk a levet, a szörpöt leszűrjük. Behűtve, tetszőlegesen hígítva fogyasztjuk. Hűtőben tároljuk.

