Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokilikőr recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 liter habtejszín
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál mogyoró aroma (vagy vanília )
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 4 dl rum

Elkészítése

A habtejszínt, a kakaóport, a cukrot és az aromát egy lábasba öntjük, majd lassú tűzön csomómentesre keverjük, és körülbelül 5 percig felforraljuk. Amikor már forr, hozzáadjuk a tortadarát vagy a kockára tört étcsokoládét. Addig melegítjük a tűzön, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad és a massza sima, csomómentes nem lesz.

Lehúzzuk a tűzről, és fél órán át hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos, hozzáadjuk a rumot, majd teljesen kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, üvegbe öntjük, és szükség esetén átszűrjük, hogy még simább legyen az állaga. Végül 1-2 órára hűtőbe tesszük, ha gyorsan szeretnénk fogyasztani, de néhány nap múlva válik igazán finommá.

https://receptneked.wps.hu/italok/csokilikor-4/