Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 dl vodka
- 3 dl tej
- 2 dl kávé
- 2 cs vaníliás cukor
- 30 ml rumaroma (1 üvegcse)
- 180 g étcsokoládé
- kb 5-8 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy fazékban a tejet feltesszük melegíteni. Közben beletördeljük a csokit, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, a kávét és a rumaromát. Amikor már elolvadt a csokoládé, akkor beleöntjük a vodkát és végül a habtejszínt. Jól összekeverjük és az egészet felfőzzük.
Mikor felfőtt, félretesszük hűlni, majd üvegekbe töltjük és a hűtőben táraljuk.
Tipp: Fogyasztás előtt érdemes legalább három nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek és minden fogyasztás előtt jól rázzuk össze.

