Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 zöld dió 600 ml vodka 4 szegfűszeg 5 szegfűbors egész fahéj (kb 5 cm hosszú) citromhéj vanília rúd (kb 5 cm hosszú) 300 g kristálycukor Elkészítése: A puha, zöld diót megmossuk, karikákra vagy negyedekre vágjuk és egy nagyobb (jól záródó) üvegbe rakjuk. Ráöntjük a vodkát, hozzáadjuk a cukrot, egész fahéjat, vanília rudat felhasítva, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 zöld dió
  • 600 ml vodka
  • 4 szegfűszeg
  • 5 szegfűbors
  • egész fahéj (kb 5 cm hosszú)
  • citromhéj
  • vanília rúd (kb 5 cm hosszú)
  • 300 g kristálycukor


Elkészítése:

A puha, zöld diót megmossuk, karikákra vagy negyedekre vágjuk és egy nagyobb (jól záródó) üvegbe rakjuk. Ráöntjük a vodkát, hozzáadjuk a cukrot, egész fahéjat, vanília rudat felhasítva, vékony citromhéjat (a fehér rész nélkül), szegfűszeget, szegfűborsot kicsit megtörve. Lezárjuk és hetente egyszer felrázzuk! Karácsonykor leszűrjük és megisszuk.

A likőr később jóval sötétebb színűvé válik, de nem kell megijedni, ez természetes folyamat!
[box style=”info”][/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is