Hozzávalók:
- 20 zöld dió
- 600 ml vodka
- 4 szegfűszeg
- 5 szegfűbors
- egész fahéj (kb 5 cm hosszú)
- citromhéj
- vanília rúd (kb 5 cm hosszú)
- 300 g kristálycukor
Elkészítése:
A puha, zöld diót megmossuk, karikákra vagy negyedekre vágjuk és egy nagyobb (jól záródó) üvegbe rakjuk. Ráöntjük a vodkát, hozzáadjuk a cukrot, egész fahéjat, vanília rudat felhasítva, vékony citromhéjat (a fehér rész nélkül), szegfűszeget, szegfűborsot kicsit megtörve. Lezárjuk és hetente egyszer felrázzuk! Karácsonykor leszűrjük és megisszuk.
A likőr később jóval sötétebb színűvé válik, de nem kell megijedni, ez természetes folyamat!
[box style=”info”][/box]