Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Forró csoki recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 5 dl tej
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 csipetnyi chili por

Elkészítése

A tejet és a főzőtejszínt kezdjük el melegíteni, de ne forraljuk fel. Én ezt egy üveg kancsóban, mikróban szoktam végezni, és addig melegítem őket, amíg a kezem már nem bírja a forróságukat.

Gőz felett a csokit is kezdjük el megolvasztani, de itt is vigyázzunk, hogy a csoki ne forrjon fel, csak olyan 50-60 fokos legyen. Ezt követően a csokit keverjük hozzá a tejhez és a főzőtejszínhez, adjuk hozzájuk a vaníliát és a chilit, jól keverjük el őket, és már készen is vagyunk.

A csokit és a tejet azért nem szabad túlmelegíteni, mert kiválik a csokiból az olajtartalma, és nem krémes lesz, hanem olyan viszkózusos.

A forró csokit jó társaságban, vagy egyedül relaxálva azonnal fogyasszuk.

 

https://receptneked.wps.hu/italok/forro-csoki/