Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frissítő jeges bodzaszörp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 l víz
  • 1 kg kristálycukor
  • 30 db bodzavirág
  • 5 citrom


Elkészítése:

A vizet felforraljuk, beletesszük a kristálycukrot, és miután elkevertük, 2-3 percig főzzük. A cukorszirupot teljesen lehűtjük.

Egy nagyobb dunsztos üvegbe beletesszük a bogár,- és pormentes, szép, tiszta, egészséges bodzavirágokat, rászeleteljük az 5 citromot, felöntjük a kihűlt cukros lével, és lefedjük egy kistányérral.

Hűvösebb helyen tárolva naponta kétszer fakanállal jól átkeverve 5 napon keresztül érleljük.

Leszűrjük (nekem ebből a mennyiségből egy 1,75 literes műanyag palack szépen megtelt), jégkocka tartóba öntögetve kiadagoljuk és lefagyasztjuk.

A legvégén egy fedeles dobozban a fagyasztóban tárolva hónapokig eláll, és így kellemes, friss jéghideg ital készíthető a bodzából akár télen is!

https://receptneked.wps.hu/italok/frissito-jeges-bodzaszorp/