Elkészítése
Hozzávalók:
- 250 g gyömbér
- 1 narancs héja és leve
- 2 citrom
- 2 kg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tk citromsav
- 2 l víz
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben 250 g cukrot karamellizálunk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a jól megmosott, karikára vágott gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot.
15 percig együtt főzzük, így a cukor is felolvad, közben keverjük meg.
Elzárjuk a lángot, ekkor tesszük bele a narancs levét és a héját, vaamint a citromsavat.
4 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, majd újból felforraljuk.
Leszűrjük, üvegekbe töltjük és mehet a kamrába, de akár azonnal is fogyasztható.
[box style=”info”]A visszamaradt narancs és a citrom húsát átpasszírozom egy kis lyukú szűrön, felfőzőm, keverek bele zselésítőt, üvegbe rakom és finom dzsem lesz belőle.[/box]


