Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Italok

Szörpök

Házi rebarbarás málnaszörp

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg rebarbara 50 dkg málna (lehet fagyasztott is) 1 tk őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja 4 ek kristálycukor (vagy édesítőszer) 1 l víz ízlés szerint méz és cukor (vagy édesítőszer), valamit 1 cs vaníliás cukor az újraforraláshoz Elkészítése: A rebarbara külső részét vékonyan húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Ezután tegyük […]

Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2016.07.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg rebarbara
  • 50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 ek kristálycukor (vagy édesítőszer)
  • 1 l víz
  • ízlés szerint méz és cukor (vagy édesítőszer), valamit 1 cs vaníliás cukor az újraforraláshoz


Elkészítése:

A rebarbara külső részét vékonyan húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

Ezután tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a málnát, a cukrot, az őrölt fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 10 percig.

Ezután szűrjük, és passzírozzuk át, ízlés szerint ízesítsük mézzel, cukorral, (v. édesítőszerrel) adjuk hozzá a vaníliás cukrot, keverjük alaposan össze, majd forraljuk fel.

Amikor a szörp már forr, vegyük le a tűzről, majd merjük előzőleg sterilizált csavaros üvegekbe. Ezután csavarjuk rá a tetőt, majd pár percre állítsuk fejtetőre az üvegeket. Végül pedig hagyjuk teljesen kihűlni.

Az elkészült szörpöt ízlés szerint fogyaszthatjuk sima vagy szénsavas ásványvízzel. Tartósítószert nem tartalmaz, de a hőkezelésnek köszönhetően hosszabb ideig eltartható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is