Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A limoncello egy klasszikus olasz citromlikőr, amely frissítő ízével és illatával a nyári esték tökéletes kísérője. Elkészítése időigényes, de egyszerű, és a végeredmény egy zamatos, házi ital lesz, amit hűtve a legfinomabb fogyasztani.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A citromokat alaposan, meleg vízben megmossuk, ha kell kefével is átdörzsöljük, hogy teljesen tiszta legyen a héjuk. Az alkoholt egy jól zárható, széles szájú üvegbe öntjük (4 dl-t félreteszünk későbbre), majd hozzáadjuk a citromok lehámozott héját. Az üveget sötét, szobahőmérsékletű helyen állni hagyjuk, hogy a citromhéj íze és színe kioldódjon.

Pihentetés és keverés

A héjakat az alkoholban kb. 1 hónapig érleljük. Ezután a cukrot a vízben felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A cukorszirupot az üveghez öntjük, hozzáadjuk a félretett alkoholt is, és újabb 1 hónapig pihentetjük.

Befejezés

30–40 nap elteltével az italt átszűrjük, a citromhéjat eltávolítjuk, a kész limoncellót palackokba töltjük, majd hűtőben vagy fagyasztóban tároljuk.

Tipp

A legjobb ízélményt akkor kapjuk, ha jó minőségű citromot és tiszta alkoholt használunk. Jéghidegen, aperitifként vagy desszertek mellé a legfinomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is