Elkészítése
Előkészítés
A citromokat alaposan, meleg vízben megmossuk, ha kell kefével is átdörzsöljük, hogy teljesen tiszta legyen a héjuk. Az alkoholt egy jól zárható, széles szájú üvegbe öntjük (4 dl-t félreteszünk későbbre), majd hozzáadjuk a citromok lehámozott héját. Az üveget sötét, szobahőmérsékletű helyen állni hagyjuk, hogy a citromhéj íze és színe kioldódjon.
Pihentetés és keverés
A héjakat az alkoholban kb. 1 hónapig érleljük. Ezután a cukrot a vízben felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A cukorszirupot az üveghez öntjük, hozzáadjuk a félretett alkoholt is, és újabb 1 hónapig pihentetjük.
Befejezés
30–40 nap elteltével az italt átszűrjük, a citromhéjat eltávolítjuk, a kész limoncellót palackokba töltjük, majd hűtőben vagy fagyasztóban tároljuk.
Tipp
A legjobb ízélményt akkor kapjuk, ha jó minőségű citromot és tiszta alkoholt használunk. Jéghidegen, aperitifként vagy desszertek mellé a legfinomabb.
