Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Limoncello recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db citrom
  • 1 liter 90 %-os alkohol
  • 60 dkg cukor
  • 1 liter víz

Elkészítése

Előkészítés

A citromokat alaposan, meleg vízben megmossuk, ha kell kefével is átdörzsöljük, hogy teljesen tiszta legyen a héjuk. Az alkoholt egy jól zárható, széles szájú üvegbe öntjük (4 dl-t félreteszünk későbbre), majd hozzáadjuk a citromok lehámozott héját. Az üveget sötét, szobahőmérsékletű helyen állni hagyjuk, hogy a citromhéj íze és színe kioldódjon.

Pihentetés és keverés

A héjakat az alkoholban kb. 1 hónapig érleljük. Ezután a cukrot a vízben felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A cukorszirupot az üveghez öntjük, hozzáadjuk a félretett alkoholt is, és újabb 1 hónapig pihentetjük.

Befejezés

30–40 nap elteltével az italt átszűrjük, a citromhéjat eltávolítjuk, a kész limoncellót palackokba töltjük, majd hűtőben vagy fagyasztóban tároljuk.

Tipp

A legjobb ízélményt akkor kapjuk, ha jó minőségű citromot és tiszta alkoholt használunk. Jéghidegen, aperitifként vagy desszertek mellé a legfinomabb.

https://receptneked.wps.hu/italok/limoncello/