Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes puncs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 7,5 dl száraz rozébor
  • 1,5 dl rum
  • 5 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 2 narancs
  • 2 csillagánizs
  • 1 dl meggyszörp


Elkészítése:

A citromot és a narancsot megmosom, majd vékonyan meghámozom.
Egy edénybe teszem a vizet, a csillagánizst, a cukrot és a narancs-, valamint citromhéjat.

5 percig forralom, majd hozzáöntöm a bort, a rumot, a meggyszörpöt, és innen már nem forralom, csak melegítem.

Végül belefacsarom a citrom és a narancs levét.

Elkeverem, és forrón, bögrébe töltve kínálom.

https://receptneked.wps.hu/italok/meggyes-puncs/