Egy edényben 1 liter vizet felforralunk, majd feloldjuk benne a cukrot és a mézet.
A tiszta, mindenféle mentes bodzáról egy ollóval levagdossuk a virágokat úgy, hogy a lehető legkevesebb szár maradjon rajtuk (az aromás virágporra különösen ügyeljünk, mert az a lelke).
A mentáról letépkedjük a leveleket, a gyömbért lereszeljük és 3 citromot kifacsarunk, egyet pedig negyedelünk, majd szeletekre felvágunk.
Az 5 literes dunsztosüvegbe beletesszük a hozzávalókat, majd a visszahűtött cukros-mézet és sima csapvízzel felöntjük, végül feloldjuk benne a citrompótlót is. Fakanállal kissé átkeverjük, a tetejét lekötjük (fedő hiányában én egy nejlonzacskót gumiztam rá) és betesszük a hűtőszekrénybe 24 órára. Ezalatt egyszer kivehetjük és ismét megkeverjük.
Másnap leszűrjük és üvegekbe vagy petpalackba lezárva, hűtve tároljuk.
Isteni finom és rendkívül gazdag ízű hűsítő ital, ami 3-4 nap múlva is megállja a helyét!
Egészségünkre!