Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mentás-gyömbéres bodzaital recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 darab bodzavirág
  • 6 darab citrom
  • 12 darab citrompótló
  • 1 kis darab gyömbér
  • 3 szál menta
  • 15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál méz

Elkészítése

Egy edényben 1 liter vizet felforralunk, majd feloldjuk benne a cukrot és a mézet.

A tiszta, mindenféle mentes bodzáról egy ollóval levagdossuk a virágokat úgy, hogy a lehető legkevesebb szár maradjon rajtuk (az aromás virágporra különösen ügyeljünk, mert az a lelke).

A mentáról letépkedjük a leveleket, a gyömbért lereszeljük és 3 citromot kifacsarunk, egyet pedig negyedelünk, majd szeletekre felvágunk.

Az 5 literes dunsztosüvegbe beletesszük a hozzávalókat, majd a visszahűtött cukros-mézet és sima csapvízzel felöntjük, végül feloldjuk benne a citrompótlót is. Fakanállal kissé átkeverjük, a tetejét lekötjük (fedő hiányában én egy nejlonzacskót gumiztam rá) és betesszük a hűtőszekrénybe 24 órára. Ezalatt egyszer kivehetjük és ismét megkeverjük.

Másnap leszűrjük és üvegekbe vagy petpalackba lezárva, hűtve tároljuk.

Isteni finom és rendkívül gazdag ízű hűsítő ital, ami 3-4 nap múlva is megállja a helyét!

Egészségünkre!

https://receptneked.wps.hu/italok/mentas-gyomberes-bodzaital/