Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 dl vodka
- 2 dl víz
Elkészítése:
A tojássárgájával keverjük habosra a cukrot, majd tegyük egy lábosba. Folytonos kevergetés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt, sűrítsük be, de ne forraljuk fel! A végén hozzáadjuk a csokoládét és a fűszerkeveréket.
Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük át. Ezután adjuk hozzá a vodkát és a vizet.
[box style=”info”]A likőr alkoholtartalma kb 10 százalékos lesz, illetve a tejszín miatt hűtőben 1-1,5 hétig áll el.
Szép üvegben ajándéknak is tökéletes.[/box]

