Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rostos kajszidzsúsz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1000 g kajszibarack (pürésített)
  • 200 g kristálycukor
  • 1 tk citromsav


Elkészítése:

A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és felforraljuk. Kb 5 perc forrás után forró befőttes üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Az üvegeket száraz dunsztban fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Felhasználáskor 1:1 arányban (vagy ízlés szerint) hígítjuk csapvízzel, ásványvízzel, szódavízzel

 

https://receptneked.wps.hu/italok/rostos-kajszidzsusz/