Elkészítése
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az almákat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük (hámozni nem kell) 8 cikkre vágjuk és magházát eltávolítjuk, ezután végigsorakoztatjuk a sütőpapíron.
Rájuk szórjuk a fűszereket és a cukrot, közé tesszük az egész fűszereket és 7-8 levél citromfüvet, majd betesszük a sütőbe 25-30 perce.
Még forrón átrakjuk az üvegbe (3 literes) és egy spatula segítségével és az almák alatt keletkezett folyékony cukrot is összekaparjuk, mert az ad majd igazi aromát az italnak.
Beleszórjuk a maradék friss citromfű leveleket és felöntjük a pálinkával. Ha vodkát használunk hozzá, akkor alacsonyabb alkoholfokú likőr lesz belőle.
Légmentesen lezárjuk az üveget és hűvös helyre (éléskamrába) tesszük 3 hétre, mialatt 2-3 naponta megmozgatjuk, átfordítjuk.
Ezalatt a 3 hét alatt szép piros színe lesz és kellően összeérik! Gondosan leszűrjük és kipalackozzuk.
Ünnepekre, szülinapra vagy ajándéknak kiváló, aromás házi szeszes italkészítmény.
Mindenki egészségére!

