Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült alma pálinka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab alma (savanykás legyen)
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 3 darab fahéj (rúd)
  • csipet őrölt fahéj
  • csipet szegfűszeg (őrölt)
  • 10 darab szegfűbors
  • 2 darab csillagánizs
  • 0,5 csokor citromfű
  • 2,5 liter pálinka vagy vodka

Elkészítése

Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Az almákat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük (hámozni nem kell) 8 cikkre vágjuk és magházát eltávolítjuk, ezután végigsorakoztatjuk a sütőpapíron.

Rájuk szórjuk a fűszereket és a cukrot, közé tesszük az egész fűszereket és 7-8 levél citromfüvet, majd betesszük a sütőbe 25-30 perce.

Még forrón átrakjuk az üvegbe (3 literes) és egy spatula segítségével és az almák alatt keletkezett folyékony cukrot is összekaparjuk, mert az ad majd igazi aromát az italnak.

Beleszórjuk a maradék friss citromfű leveleket és felöntjük a pálinkával. Ha vodkát használunk hozzá, akkor alacsonyabb alkoholfokú likőr lesz belőle.

Légmentesen lezárjuk az üveget és hűvös helyre (éléskamrába) tesszük 3 hétre, mialatt 2-3 naponta megmozgatjuk, átfordítjuk.

Ezalatt a 3 hét alatt szép piros színe lesz és kellően összeérik! Gondosan leszűrjük és kipalackozzuk.

Ünnepekre, szülinapra vagy ajándéknak kiváló, aromás házi szeszes italkészítmény.

Mindenki egészségére!

https://receptneked.wps.hu/italok/sult-alma-palinka/