Hozzávalók:
- 1 kg kanadai sütőtök
- 10 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 csipet vaníliás cukor (ízlés szerint)
- 1 csipet fahéj (ízlés szerint)
- 4 dkg dió, vagy müzli (szórás)
Elkészítése:
A sütőtök héját nem vágjuk le, ezért alaposan megmossuk. A sütőtököt kettévágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tökdarabokat megsütjük 190 fokon 45-50 percig. Amikor a szélei kicsit barnultak lesznek, készen van.
Amikor megsült, kivesszük, és megvárjuk, míg kihűl. A héjáról kanállal lekaparjuk a húsát.
A tök húsát, a fahéjat, vaníliás cukrot, cukrot jól összeturmixoljuk. Amikor finom pépes, hozzáadjuk a hideg tejet.
Felszolgálás előtt megszórjuk dióval, apróra tört gyümölcsös müzlivel.
[box style=”info”]A szórás helyett , édes tejszínhab is finom .[/box]