Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szedret alaposan megmossuk, majd egy tiszta, nem túl sűrű szövésű anyagból készült szütyőbe tesszük. A szütyőt fellógatjuk úgy, hogy a saját súlya alatt a szeder összenyomódjon és kiengedje a levét. A szütyő alá egy edényt helyezünk, amelyben már cukrot szórtunk. A lé lassan csepegni kezd a cukorra, és néha enyhén megcsavarhatjuk a szütyőt, hogy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Oliverke
Beküldte: 2013.01.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A szedret alaposan megmossuk, majd egy tiszta, nem túl sűrű szövésű anyagból készült szütyőbe tesszük. A szütyőt fellógatjuk úgy, hogy a saját súlya alatt a szeder összenyomódjon és kiengedje a levét. A szütyő alá egy edényt helyezünk, amelyben már cukrot szórtunk. A lé lassan csepegni kezd a cukorra, és néha enyhén megcsavarhatjuk a szütyőt, hogy gyorsabban csepegjen.

Ez a folyamat néhány órától akár napokig is eltarthat. Amikor a szütyőben már csak a szeder magjai maradtak, a kicsepegett cukros szederlevet alaposan összekeverjük. Sűrű szűrőn átszűrjük, hogy az esetleges magok fennakadjanak, és megkóstoljuk. Ha szükséges, ízlés szerint további cukrot adunk hozzá.

Az így kapott szörpöt üvegekbe töltjük, a tetejére egy kis nátrium-benzoátot szórunk tartósítószerként, majd szorosan lezárjuk. Az üvegeket nem rázzuk fel, hagyjuk 1-2 napig pihenni, hogy a nátrium-benzoát teljesen feloldódjon benne.

Fogyasztás előtt felrázandó, és általában 2-3-szoros hígítással érdemes tálalni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Oliverke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is