Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilveszteri puncs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl édes vörösbor
  • 3 dl édes fehérbor
  • 3 dl víz
  • 2 db rooibos teafilter
  • 1 dl rum
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 narancs
  • 2 citrom
  • 1 teáskanál forraltbor fűszerkeverék

Elkészítése

A kristálycukrot keverjük össze a rummal, két narancs és fél citrom levével és egy narancs és egy fél citrom lereszelt héjával, majd hagyjuk 1-2 órát állni.

A vizet forraljuk fel, majd öntsük rá a teafilterre és hagyjuk pár percig állni.

A kétféle bort öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a fűszerkeveréket és forraljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig állni.

Ezután a rumos-cukros-citrusos keverékhez öntsük hozzá a teát és a forraltbort, majd keverjük össze és szűrjük le.

Ezután melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt narancsot és citromot, majd hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/italok/szilveszteri-puncs/