Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 dl whiskey
- 1 csomag főzés nélküli pudingpor (vanília, csokoládé vagy mogyoró)
- 500 ml tej
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg porcukor
Elkészítése:
A pudingport kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd lassan a többi tejet. Amikor ezeket már elkevertük, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a legvégén pedig a whiskyt is.
Az elkészült italt üvegekbe töltjük, és hűtőben tartjuk.
Időnként rázzuk össze a likőrünket!
[box style=”info”]Ha cukrozott habtejszínnel (cukrászhab) dolgozunk, csökkentsük a cukor mennyiségét. Kb. 15 dkg elegendő lesz.
A likőrt bármilyen ízű pudingporból készíthetjük. Én a legtöbbször mogyoró, csoki és vanília ízűt szoktam készíteni.[/box]

