Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes krémlikőr házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 dl whiskey
  • 1 csomag főzés nélküli pudingpor (vanília, csokoládé vagy mogyoró)
  • 500 ml tej
  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg porcukor


Elkészítése:

A pudingport kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd lassan a többi tejet. Amikor ezeket már elkevertük, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a legvégén pedig a whiskyt is.

Az elkészült italt üvegekbe töltjük, és hűtőben tartjuk.

Időnként rázzuk össze a likőrünket!

[box style=”info”]Ha cukrozott habtejszínnel (cukrászhab) dolgozunk, csökkentsük a cukor mennyiségét. Kb. 15 dkg elegendő lesz.

A likőrt bármilyen ízű pudingporból készíthetjük. Én a legtöbbször mogyoró, csoki és vanília ízűt szoktam készíteni.[/box]

https://receptneked.wps.hu/italok/tejszines-kremlikor-hazilag/